Baklava med crème konditori

Greek Deli

För sirapen

Tillsätt vatten, socker, glukos, apelsinsnittet i halva, kryddnejlika och kanel i en kruka.
Placera potten på medelhög värme och låt den koka.
Ta av från värmen och lägg åt sidan för att svalna helt.

För fyllningen

Tillsätt valnötter, kanel, kryddnejlika, brödsmulor i en livsmedelsprocessor och vispa tills de är uppdelade. Avsätta.
Att bygga ihop

Förvärm ugnen till 150 ° C (302 ° F) inställd på fläkt.
Smör en 25×32 cm bakpanna väl och sprid ut det första filoarket. Drizzle med smör och tillsätt ytterligare tre ark genom att drizzla däremellan med smöret.
Tillsätt fyllningen ¼, täck med ett lakan och droppa med smör. Följ samma process tre gånger till tills påfyllningen är över.
Stäng alla lakan som sticker ut och droppa med smör.
Sprid ytterligare ett fylloark genom att låta hälften sticka ut ur pannans ena sida, sprida lite smör och vik arket. Sprid smör.
Följ samma process genom att lägga till ytterligare tre ark. Tillsätt ovanpå allt kvarvarande smör.
Baka i 2 ½ timmar. Ta ut ur ugnen, häll sirapen över med en slev och lägg åt sidan i 1 timme så att den absorberar sirapen och svalnar.

För crème patisserie

Tillsätt äggulorna, hälften av sockret i en skål och vispa dem väl.
Tillsätt sedan vanilj, 50 g mjölk, majsmjöl och blanda väl med en visp.
Tillsätt resten av mjölken, resterande socker i en kruka och lägg den på medium värme. Låt det koka upp.
Häll sedan blandningen med mjölken långsamt i skålen med äggulorna genom att röra om den kontinuerligt. Överför hela blandningen i potten igen, lägg den på medium värme och rör om kontinuerligt med en visp tills grädden tjocknar.
Så snart det tjocknar och kokar, stäng av värmen och tillsätt smör och citronskal. Rör om tills smöret smälter.
Överför grädden i en skål, täck med plastfolie och lägg den i kylen i 1 timme för att svalna helt. Se till att plastfolien vidrör ytan på grädden så att den inte blir en skorpa.
Ta ut det från kylskåpet och lägg grädden i mixern. Vispa med vispfästet i 2-3 minuter tills det går sönder och blir fluffigt.
Ta försiktigt bort baklavaens övre fyllfolier och sprid crème-konditoriet ovanpå fyllningen. Täck med lakan och skär i bitar.
Servera med den smälta couverturen och pistaschmandlarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *