Fördelarna med grekisk olivolja

Greek Deli

Olivträdet har en lång historia i grekisk kultur och liv sedan de tidiga åldrarna. Olivolja har varit en väsentlig del av grekernas liv, vilket ger dem både hälsa och rikedom. Oliver har historiskt inte bara använts som mat utan också i många andra industrier som medicin, diet och kosmetika och till och med belysning.

Grekland, som är allmänt accepterat som ett av de tre bästa olivoljeproducerande länderna i världen, och deras extra jungfruolivolja är utan tvekan det finaste på marknaden över hela världen. Grekisk extra jungfruolivolja har, i jämförelse med andra extra jungfruolivoljor som produceras över hela världen, den lägsta surheten (cirka 0,5%), vilket anses vara väsentligt lägre än EU: s och USA: s myndigheters minimiinställning på 0,9%. Att konsumera att det är ett av de enklaste enskilda valen du kan göra för att ta kontroll över din hälsa och din familj och vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder våra unika olivoljor.

Som redan nämnts i en av våra tidigare bloggar (klicka här för att se mer om extra jungfruolivolja från den grekiska delikatessen) Grekisk olja är inte bara god men har också många hälsofördelar som sänkning av kolesterol och blodtryck risken för cancer liksom nivåerna av fetma i ens kost. Dessutom är den rik på vitaminer vilket gör det mycket gynnsamt för många och särskilt diabetiker.

Kombinationen av Greklands unika klimat och dess många olivsorter gör det möjligt för oss att producera olivoljor med ökade nivåer av specifika fenoliska ingredienser, vilket bidrar till att hjälpa oss att undvika överdriven skada från oxidativ stress. Oxidativ stress är regelbundet kopplad till sjukdomar som kroniskt trötthetssyndrom, diabetes, Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom, åderförkalkning och till och med cancer.

Det är trots allt ingen slump att befolkningar över Medelhavet dokumenteras lever längre än andra med Medelhavet och särskilt olivolja som en av dess huvudkomponenter. Ät Greek Live Longer with Greek Olive och läs längre nedan för att beställa din.

 

Här på The Greek Deli är vi stolta över att kunna erbjuda vårt eget sortiment av extra jungfruoliver samt den världsberömda Latzimas-samlingen. Du hittar vår grekiska Deli-olivolja med bara ett klick här och även vårt Latzimas stora 3L-tenn, producerat av oliver som växer i området North Mylopotamos genom att besöka deras produktsida här. Vi har dock möjlighet att erbjuda en ekologisk version av kallpressad Latzimas olivolja, producerad av den högsta kvaliteten “Koroneiki”. Den rena gröna färgen, den rika aromen och den mjuka smaken gör Latzimas till en unik upplevelse. Du kan också nu beställa den online, direkt från vår hemsida här.

Tillsammans med det allra bästa av vad den grekiska naturen har att erbjuda, hittar vi oss in i dina hem och i dina hjärtan. The Greek Deli har maximerat våra ansträngningar så våra leveranser är snabba och tillhandahålls på ett säkert och hygieniskt sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *